Nyírtelek és Nyírszőlős közötti utak kapnak szilárd burkolatot

A Mátyásbokori út, valamint az abból nyíló Csernyikbokori út kialakítása a feladat, a tervezett út hossza összesen 840 méter.

Nyíregyháza rendelkezik hazánk második legnagyobb tanyavilágával – irja a magyarepitok.hu. Egyedülálló a Nyíregyháza környéki bokortanyás teleülésszerkezet, amely a XVIII. században alakult ki és jelentősen eltér az alföld önálló tanyáitól. A falunál is kisebb településformát a tirpák lakosság életmódja hozta létre, akik tavasztól őszig a tanyán, télen a városban laktak. A századfordulón az egyre népesebb bokortanyás térségben az aprófalvakéhoz hasonló településhálózat jött létre, ami a mai napig jól követhető.
Az elnéptelenedés évtizedei után mára több életképes gazdaság, vállalkozás működik a bokortanyákon, de sokan a természeti környezet miatt költöznek ki. A városból kitelepülőket vonzza az olcsó telekár is, ezért a bokrok lassan lakóterületté alakulnak. Ennek erősítése érdekében döntöttek két, mára ismét gyakran használt földút burkolásáról Nyírtelek és Nyírszőlős között. A pályázatot a „Ke-Víz 21” zRt. nyerte el. A nettó 98 millió forintos beruházás során a nyíregyházi Mátyásbokori út, valamint az abból nyíló Csernyikbokori út kialakítása a nyertes feladata.
Amelyben: szilárd útburkolatot és csapadékvíz elvezetést kell kiépíteni, valamint elvégezni az érintett útszakasz kategóriába sorolását.
Főbb mennyiségek: a tervezett út hossza összesen 840 méter, szélessége 4 méter, szegélyépítés 895 méter hosszon, szivárgó rendszer építése 229 méteren szükséges.
Út főpálya aszfaltozásához szükséges mennyiség: AC-16 (alap-kopóréteg) 237 m3.

Aktuális híreink

Jegesmedvék, pingvinek és kaland folyó

Köszönet a Nyíregyházi Állatparknak a fantasztikus élményért. Nagy élményben volt részünk Gajdos László jóvoltából. A Nyíregyháza Állatpark igazgatója csütörtökön lehetőséget biztosított dolgozóinknak, hogy a hivatalos

Tovább olvasok »

A magyar építőipar szolgálatában

Könyv készült dr. Kerekes Imre életéről és munkásságáról. Magas szakmai felkészültség, racionális döntési képesség, empátia, pontosság, következetesség, igazságosság. Még sorolhatnánk azokat a jelzőket, amelyekkel egy

Tovább olvasok »

Figyelem! IT-munkatársat keresünk!

A felelősségteljes feladatokhoz mérten versenyképes jövedelmet, és egyéb anyagi ösztönzőket biztosítunk. A Ke-Víz 21 Építőipari zRt.  keres új munkatársakat az alábbi munkakörbe: IT-munkatárs  A jelentkező leendő

Tovább olvasok »