Nagykállói rendezvények, konferenciák otthona

Energiatakarékos lesz a Kállai Kettős Rendezvény és Konferenciaközpont.

Nagykállóban a korábbinál minden dimenziójában nagyobb intézmény építését kezdte el a „KE-VÍZ 21” zRt. Miként arról a magyarepitok.hu beszámol, 2023 decemberében vette át a munkaterületet a „KE-VÍZ 21” zRt., melyet egy addigra már elbontott épület helyszínén alakítottak ki: itt építik fel Nagykálló új kulturális központját. A helybeli eredetű táncról elnevezett, Kállai Kettős Rendezvény és Konferenciaközpontot.

Héver Gábor

Héver Gábor projektvezető a cikkben elmondta: a helyszínen jelenleg a cölöpalapozási munkák zajlanak, valamint a cölöpfejek készülnek, a szerkezetépítés pedig márciusban kezdődik meg.

A mintegy 1500 négyzetméteres komplexumot újonnan építik fel, a 21. század követelményeinek minden tekintetben megfelelő kialakítással, így az épülethez többek között üzemeltetői BIM (Building Information Modelling) rendszer is készül. A kivitelezési munkálatok során ehhez folyamatosan rögzítik majd a rendszerbe a felépülő szerkezetek pontfelhős modelljeit.

A projekt során átadnak egy legalább 300 fős plenáris rendezvénytermet, de egy szintén legalább 100 fős konferenciaterem is várja majd a látogatókat, illetve workshopban is külön dedikált, 50-60 fős területen dolgozhatnak majd a látogatók. A Kállai Kettősben büfé is épül, mint ahogy konyha is, ami ki fogja azt szolgálni.

A teljes cikk itt olvasható: 

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2024/02/tancrol-elnevezett-konferenciakozpont-epul-nagykalloban

Aktuális híreink