Korszerűsítjük a szerencsi szennyvízcsatorna hálózatát

Hat települést érintő szennyvízelvezetés-fejlesztés indult Borsod vármegyében, Szerencsen a Rákóczi úton már elkezdődött az 1960-as években épült szennyvízcsatorna korszerűsítése.

Nagyszabású infrastruktúra fejlesztés kezdődött Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – irja a magyarepitok.hu. A „Szerencs központú agglomeráció szennyvízelvezetése és –tisztítása és Mónosbél központú agglomeráció szennyvíztisztító telepének korszerűsítése” nevű projekt részeként elindultak a Szerencset és a vonzáskörzetébe tartozó településeket érintő szennyvízelvezetési és -tisztítási munkálatok. Az ide tartozó helységek: Mád, Bekecs, Legyesbénye, Mezőzombor és Rátka.

Török Helga, a KE-VÍZ 21 zRt. projektvezetője

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszú fejlesztés tervezési, engedélyezési és kivitelezési munkákat a nyíregyházi székhelyű KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. végzi. A megvalósítás Európai Uniós támogatásból és hazai pénzügyi források bevonásával, konzorciumi formában történik.

A projekt célja a szerencsi szennyvíztisztító-telep kapacitásának bővítése, valamint térségi iszapkezelő és iszaphasznosító központ kiépítése, továbbá az érintett településeken a még el nem látott területek szennyvízcsatornázása, a meglévő hálózatokon részbeni vezetékrekonstrukciós munkálatok elvégzése. Utóbbihoz tartozik a Bekecsi és Rákóczi utcán lévő szennyvíz gerincvezeték rekonstrukciója mintegy 2,5 kilométer hosszban, amely már el is kezdődött – tájékoztatta lapunkat Török Helga, a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. mélyépítési iroda vezetője, jelen projekt felelős műszaki vezetője.

Aktuális híreink