Két jelzőlámpás csomópont épül Nyíregyházán a Tiszavasvári út kiszélesített szakaszán

Kiemelkedő jelentőségű csomópont válik biztonságosabbá Nyíregyházán a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. kivitelezésében – számol be a magyarépitok.hu. A cikkből megtudhatjuk, hogy a Tiszavasvári út – Derkovits utca kereszteződésének fejlesztése TOP-pályázat keretében valósul meg, a vármegyei jogú város önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

Molnárné Varga Viktória projektvezető tájékoztatás alapján a Tiszavasvári út 416 méteres szakaszán belül két csomópontot alakítanak át: a Derkovits és a Csalitos utcánál. Mindkét helyen 2×2 két forgalmi sávot és jelzőlámpás kereszteződést hoznak létre. A Tiszavasvári út északi oldalán elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, déli oldalán pedig ezen túl járda is épül. Több részmunkafolyamat zajlik egyidőben
A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően idén januárban a csapadékvíz elvezető rendszer kiváltási munkái megkezdődtek. Ezzel egyidőben zajlanak a járdaépítési és a jelzőlámpás csomóponttal kapcsolatos feladatok.
A projekt megvalósítása során több ütemben ideiglenes forgalomkorlátozásokat vezetnek be, de biztosítják a forgalom folyamatos haladását. Jelenleg a Derkovits utcát zárták le két hétre az ivóvízkiváltási munkák miatt. A főpályán mindkét irányban egy-egy sávon lehet haladni.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható:https://magyarepitok.hu/utepites/2023/03/mar-epul-nyiregyhaza-fontos-csomopontja

Aktuális híreink