Fókuszban a technikusi képzés

Október első péntekén suliban voltunk. Nem is akárhol, hanem a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikumban, vagy ahogyan sokan csak úgy ismerik: az Éviszben!

Tudott, hogy a „KE-VÍZ 21” zRt. példás kapcsolatot ápol az intézménnyel, a vezetéssel és a diákokkal egyaránt. Az évek óta tartó együttműködés jegyében cégünk lehetőséget biztosít a tanulók  gyakorlati képzésre. Az Évisz  a szakma egyik utánpótlásképzését jelenti régiónkban, az iskola hagyományos nyílt napját október hatodikán tartotta. A fontos eseményre nyolcadikosokat, szüleiket és tanárokat hívtak meg. A tornaterem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, akiket Barna Zoltán Gábor igazgató köszöntött. Ezt követően Bodócsné Vinnai Klára oktatási igazgatóhelyettes adott részletes tájékoztatást az oktatásról és az iskolába történő bejelentkezésről. Aki nem fért be, az iskola aulájában kivetítőn figyelhette az előadásokat, amelyek során a meghívott cégek bemutatkozásuk után az építőipari, a környezetvédelmi és a vízügyi ágazatban a technikusi szakma fontosságáról szóltak.
A „KE-VÍZ 21”  zRt. nevében elsőként Raska Andrea, a vállalkozási iroda munkatársa adott tájékoztatót cégünk felépítéséről, helyéről az ágazatban és a legfontosabb munkáinkról. Ezt követően Bodnár Csaba, a mélyépítési iroda termelési főmérnöke adott tájékoztatást a mélyépítési technikusi képzés gyakorlati oldaláról, a szakmai kihívásokról és az előrelépés lehetőségeiről.

Raska Andrea
Bodnár Csaba

Aktuális híreink