Célegyenesbe ért a Szélsőbokori út felújítása

Biztonságosabbá és komfortosabbá válik a közlekedés


– Ez egy nagyon fontos, 1700 folyóméteres útja Nyíregyházának – mondta szerdán a Szélsőbokori úton dr. Kovács Ferenc. A megyeszékhely polgármestere helyszínbejárást tartott, hogy lássa, hogyan haladnak a tavaly júniusban elkezdődött beruházás kivitelezésével. – írja a Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online.

Gaál László Fotó:keviz.hu

– Ez korábbi két fejlesztést, a Tiszavasvári úti körforgalmat és a Rókabokori utat köti össze, a korszerűsítésre pedig 100 százalékos, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a város. A több mint 920 millió forintból teljes hosszában, 7 és fél méteres szélességben teljesen megújul az útburkolat, rendbe teszik a járdát, ahol kell, a hiányzó szakaszokat pótolják, burkolt padka készül – sorolta a városvezető, hogy mi minden szolgálja a közlekedés biztonságát, az itt élőket. A városrészben már elkészült és folyamatban lévő beruházások egyben azt is jelentik – tette hozzá –, kiválóan fejlesztett része Nyíregyházának a Kertváros.
A kivitelező „KE-VÍZ 21.” zRt. képviseletében Gaál László projektvezető elmondta: elérték a 90 százalékos készültséget, a jövő héten pedig megkezdődnek a műszaki átadások.

– Munkatársaink jelenleg az úttesten és a járdán is a kopóréteget építik, befejeződik a kapubejárók helyreállítása és a padka rendezése – említette a még hátralévő feladatokról a projektvezető, hozzátéve: az útburkolati jelek festése jelenti majd a munka befejezését.

Aktuális híreink

Jegesmedvék, pingvinek és kaland folyó

Köszönet a Nyíregyházi Állatparknak a fantasztikus élményért. Nagy élményben volt részünk Gajdos László jóvoltából. A Nyíregyháza Állatpark igazgatója csütörtökön lehetőséget biztosított dolgozóinknak, hogy a hivatalos

Tovább olvasok »

A magyar építőipar szolgálatában

Könyv készült dr. Kerekes Imre életéről és munkásságáról. Magas szakmai felkészültség, racionális döntési képesség, empátia, pontosság, következetesség, igazságosság. Még sorolhatnánk azokat a jelzőket, amelyekkel egy

Tovább olvasok »