Aláírták a szerződést, indulhat munka

Nyíregyháza déli ipari parkjában utakat és csatornákat is építenek: az első ütemet a a Mészáros és Mészáros Zrt. és „KE-VÍZ 21” zRt. konzorciuma, valamint a Nyír-Wetland kivitelezi.

A hétfői ünnepélyes aláíráson a várost Kovács Ferenc, a kivitelező cégeket pedig a „KE-VÍZ 21. zRt. részéről Bencze Gábor igazgatósági tag, a Mészáros Zrt. részéről Görbedi László vezérigazgató, a Nyír-Wetlandtól pedig Murinkó Attila ügyvezető képviselte.

Miként arról a magyarepitok.hu korábban már beszámolt: közel 192 milliárd forintot fordítanak a déli ipari park infrastruktúrájának kiépítésére Nyíregyházán. A kormányzati támogatással megvalósuló közúti és közműfejlesztéseket a nyíregyházi önkormányzat koordinálja.

A városba érkező óriási autóipari beruházásokhoz kapcsolódó építkezések első ütemére február 12-én alá is írták a kivitelezési szerződést a közbeszerzésen nyertes vállalatokkal, egy év alatt zárul le a beruházás most induló részén a munka – derül ki a nyiregyhaza.hu írásából.

Ebben az első ütemben egyrészt földmunkákat, másrészról pedig út- és közműépítési feladatokat végeznek el. Az előbbire a nyíregyházi Nyír-Wetland Kft, az utóbbira pedig a Mészáros és Mészáros Zrt. és a szintén nyíregyházi „KE-VÍZ 21” zRt. konzorciuma szerződött. A földmunkák értéke 9 milliárd forint, a út- és közműkivitelezésé pedig 22 milliárd. A most megvalósuló ütem terveit a Főmterv Zrt. és az „A” Studió 90 Kft. késztette el. Mint korábban beszámoltunk róla a nyíregyházi ipari park bővítésében a Vabeko Kft. is részt vesz.

A fejlesztés eredményeként kétszer egysávosra bővül a Nagykállói út nyíregyházi szakasza, kiépítik az ipari park belső úthálózatát és közvilágítással is ellátják azt. Ezek mellett elkészülnek a belső víz- és közműhálózatok is, amelyek naponta 5 ezer köbméter víz-, illetve 2 ezer köbméter szennyvízigényt képesek kiszolgálni. Megépül 14 kilométer közút, 10 kilométer kerékpárút, 10,5 kilométer vízvezeték és 11,4 kilométer szennyvízvezeték. A közvilágítást 16,5 kilométeren építik ki, és 182 kamerát is kihelyeznek – sorolta felszólalásában a szon.hu beszámolója szerint Podlovics Roland alpolgármester az aláírás kapcsán rendezett eseményen Nyíregyházán.

Az ipari parkban van még 350 hektárnyi szabad terület, ami egy év múlva olyan közműellátottsággal rendelkezik majd, mint amilyennel egyetlen más hazai ipari terület sem, ez pedig óriási előnyt jelent ​– jelentette ki.

Kovács Ferenc polgármester pedig többek között elmondta: külön örül annak, hogy két nyíregyházi cég is a kivitelezők között van. Elárulta még azt is, hogy már a 3. és a 4. ütemet előkészítő tervezői konzorciummal is megkötötték a szerződést a megelőző hetekben.

 

Az ünnepélyes aláírás főszereplői balról: Kovács Ferenc, Görbedi László, Bencze Gábor és Murinkó Attila. Fotó: szon.hu
Az ünnepélyes aláírás főszereplői balról: Kovács Ferenc, Görbedi László, Bencze Gábor és Murinkó Attila. Fotó: szon.hu

Aktuális híreink

Jegesmedvék, pingvinek és kaland folyó

Köszönet a Nyíregyházi Állatparknak a fantasztikus élményért. Nagy élményben volt részünk Gajdos László jóvoltából. A Nyíregyháza Állatpark igazgatója csütörtökön lehetőséget biztosított dolgozóinknak, hogy a hivatalos

Tovább olvasok »

A magyar építőipar szolgálatában

Könyv készült dr. Kerekes Imre életéről és munkásságáról. Magas szakmai felkészültség, racionális döntési képesség, empátia, pontosság, következetesség, igazságosság. Még sorolhatnánk azokat a jelzőket, amelyekkel egy

Tovább olvasok »