Épül a Debreceniek Háza

A Csapókerti Közösségi Ház a Debreceni Művelődési Központ egyik tagintézménye és 1962-ben nyitotta meg kapuit. Akkor ez volt a város egyetlen közművelődési célra épített intézménye. Itt működik jelenleg számos civil szervezet mellett a Városi Szociális Szolgálat egyik telephelye, a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubja is.

Juhász-Molnár Emese projektvezető

A most kezdődő korszerűsítés során teljesen megújul az intézmény, sőt új funkcióval is bővül, ez lesz a Debreceniek Háza. A projekt beruházója a debreceni ön kormányzat, a kivitelezést a Ke-Víz 21 zRt. és a tulajdonában lévő a Debreceni Mélyépítő Holding Kft. konzorciuma valósítja meg európai uniós forrás felhasználásával.
Juhász-Molnár Emese projektvezető a magyarepitok.hu cikkjében kihangsúlyozta, hogy a korszerűsítés három beruházási elemből áll. Az épület egyrészt energetikai felújításon esik át, amelynek részeként megvalósul a teljes szigetelés, illetve a fűtési-, szellőző és világítási rendszer megújítása, de akadálymentesítés, illetve napelemek telepítése is a projekt része.
Másrészt belső felújítás valósul meg a Városi Szociális Szolgálat telephelyeként szolgáló épületrészben.
Végül pedig a közösségi házban alakítják ki a Debreceniek Házát, ami számos belső átalakítással, térrendezéssel jár, teljesen megújul többek között a színházterem is.

 

A teljes cikk itt olvasható:  https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/09/keszul-a-kozossegi-eletet-erosito-debreceniek-haza

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Aktuális híreink