„Autóbusz telephely kivitelezése Nyíregyháza város közösségi közlekedése fejlesztése érdekében”

BERUHÁZÓ / MEGRENDELŐ
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
Beruházás nettó értéke
4.001 749 393 -Ft.
Tervező
’A’ Stúdió ’90 Kft.
Projektben résztvevő szakemberek
Borbély Norbert, Héver Gábor, Buti Gergely, Kovács Zoltán, Raska Istán, Kazuska Sándor.
Kivitelezés kezdete / befejezése
2022. április/2023. július

Rövid ismertetés

A beruházás során az alábbi fő projektelemek valósultak meg: iroda-, és portaépület, javítócsarnok, manipulációs térburkolatok és autóbusz parkoló terület, hulladék tároló és hidegraktár, személygépkocsi parkoló és kerékpár tároló, üzemanyag töltőállomás, valamint kapcsolódó kiszolgáló műtárgyak és eszközök.
A többszintes iroda- és portaépület hagyományos épületszerkezettel, hosszfőfalas rendszerű épületként jött létre 755 négyzetméteren. A fő funkcionális egységek két tömegre bontva (iroda, porta) helyezkednek el a feltáró út és a közúti kapcsolat két oldalán, melyeket egy acélszerkezetű előtető köt össze, kijelölve ezzel a telephely főbejáratát, jelezvén annak kapuzatát.
A javítócsarnok esetében vasbeton vázas csarnokszerkezetet alakítottunk ki, technológiához illeszkedő belmagassággal, a szociális jellegű funkciók és irodák, illetve tárgyalók számára emeletközi osztófödémekkel. A csarnok megfelelő világítását felülvilágító szerkezettel biztosítják, továbbá a nagyméretű ipari kapuk üvegezettek lesznek. Az ipari kapuk előtt a csapadék-, és a nap elleni védelmet acélszerkezetű előtetők biztosítják.
A raktárhelyiség a javítócsarnokkal azonos, nagy belmagasságú térként valósult meg, mely korszerű beépített polc struktúrával és raktározási technológiával, targoncákkal és emelő berendezésekkel maximalizálja az egységnyi négyzetméterre jutó raktározott áruk mennyiségét.
A projekt 30 darab (28 db + 2 db akadálymentes) személygépkocsi parkolót tartalmaz, 363 négyzetméter felülettel. A személygépkocsi parkoló mellett két, 24 darab kerékpár tárolására alkalmas, fedett-zárt, autonóm kerékpár tárolót is elhelyeztünk.
A telephely buszok által járt burkolata bazalt beton pályaszerkezettel épül, „D” forgalmi terhelési osztálynak megfelelő minőségben.