Új suli a tolcsvai gyerekeknek

Nemcsak új iskola épül, sportolásra, pihenésre alkalmas környezetet is kialakítanak a Ke-Víz 21 Zrt. szakemberei Tolcsván. A tervek szeritn még idén elkészül a négy osztállyal működő épület és tornaterem.

Borbély Norbert termelési főmérnök

Az új iskolaépületet Tolcsván, a Kossuth Lajos utca és a József Attila utca közötti műemléki területen az Óvoda melletti ingatlanon alakították ki a felső tagozatosok számára egy több mint tízezer négyzetméteres területen.

A projekt során egy hagyományos szerkezetű, földszint+emelet beépítésű iskolai szárnyat alakítanak ki szakemberein, valamint ragasztott fatartós tetőszerkezetű tornatermi szárnnyal bővítik az iskolát.

Borbély Norbert termelési főmérnök a magyarepitok.hu beszámolójában foglalta össze hogyan is készül az iskola épülete, milyen helyiségekkel látják el, milyen kialakításokkal valósítják meg az új létesítményt.

Az épületegyüttes két fő nyeregtetős tömege a főutcával párhuzamos elhelyezésű, kontyolt nyeregtetős megjelenésű, a tornaterem pedig oromfalas jellegű. A két fő tömeg között enyhe hajlású, félnyeregtetős térlefedés köti össze az épületrészeket, és jelenti a főbejáratot biztosító előteret.

 

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható:https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/08/uj-felso-tagozatos-iskola-epul-a-tokaji-borvideken

 

Aktuális híreink