Tenisz salakon és csarnokban

A KE-VÍZ 21 Zrt. menedzsmentje számára fontos, az alkalmazottai egészségesek, sportosak és kiegyensúlyozottak legyenek. A közelmúltban nem először rendeztek sportnapot, amelyen több mint félszázan vettek részt.

– Nyár végén már volt egy hasonló rendezvényünk. A vezetők és a dolgozók között nagyon sokan rendszeresen sportolnak, többen versenyszerűen tették mindezt mégpedig remek eredményekkel. Számunkra nagyon fontos egészséges életmód, ennek elengedhetetlen feltétele a rendszeres sportolás. Ezért határoztunk arról hogy nyár végén rendezünk egy sportos napot, amelyen a teniszé a főszerep. Akkor egy nyíregyházi teniszklub salakpályáin sportoltunk. Most a hűvösebb idő beköszöntével, október utolsó péntekén csarnokba vettük az irányt.

– Kisvárdához közel található a Határok Nélküli Teniszakadémia, ennek négy fedett műanyag borítású pályáit béreltük ki. Közel félszázan vettek részt a sportos napon. A Marso Tenisz Centrum hat edzője volt ott és segítette a különböző szinten teniszezőket. A haladók tovább csiszolhatták a tudásukat a kezdők pedig igyekeztek szakértők iránymutatásaival megtanulni az alapokat és kedvet kapni. Kiváló feltételek mellett teniszezhettünk és a visszajelzések alapján mindenki remekül érezte magát. Persze a másnap kezdődő hétvégét néhányan izomlázzal indították.

– A tenisz mellett Nyíregyháza egyik legjobban felszerelt edzőtermében, a Fight Klubban a dolgozóknak lehetősége van erősítésre, jógázásra, szaunázásra és még sorolhatnám – adott tájékoztatást Csáthi Zoltán, a humánpolitika iroda vezetője.

Mezősi Marina

Mindkét alkalommal élt a remek lehetőséggel Mezősi Marina, aki jegyzett kyokushin karatéka volt.

– Három esztendeje kezdtem el teniszezni – indította a beszélgetést a magasépítési üzletág projektvezetője. – Azóta hetente általában háromszor-négyszer veszek ütőt a kezembe- Tavaly óta hetente egyszer a kollégákkal is játszunk. Szintén egyéni sportágat űztem éveken át, nagyon sok a hasonlóság, ám a tenisz szórakoztatóbb, amiben az is benne lehet, hogy már nem versenyszerűen sportolok. Nincs rajtam az a nyomás, ami a karatéban volt. A legutóbbi céges teniszezés remekül sikerült, kiváló pályákon edzők irányításával tölthettük az időt, bízom benne, hogy többeket megfogott ez a remek sport és ők is fognak rendszeresen játszani. Egyrészt sikerélményeket adhat, másrészt fizikálisan és mentálisan is segíti a mindennapi munkavégzést.

Márton Sándor régi motoros a cégnél. Róla mindenki tudja, hogy a foci az elsődleges sportága. Egykoron a cég kispályás csapata jegyzett volt a salakon és a strand homokján, rendszeres résztvevői voltak a különböző bajnokságoknak, kupáknak. Sándor ma is jár focizni baráti társasággal.

Márton Sándor (középen)

– Mint sportkedvelő természetesen én is ott voltam a tenisznapon. Nagyon jól éreztem magam és szívesen vennék gyakrabban ütőt a kezembe. Kiváltképpen örültem annak, hogy edzők is voltak a teniszezésen akik hozzáértően javították ki az hibákat és felhívták a figyelmet a legfontosabbakra – így Márton Sándor.

 

Aktuális híreink