Körforgalom is épül a BMW gyárhoz vezető úton

Az ÉKM megbízásából a KE-VÍZ 21 munkájával valósul meg a debreceni 33-as főút 2×2 sávra bővítése a 3316-os jelű összekötő út és az ipari fejlesztési terület között, ahol a projekt részeként egy új körforgalmi csomópontot is kialakítanak a szakemberek – írja a magyarepitok.hu.

A szélesítés 2010,7 méter hosszúságban történik, a feladatok részeként pedig épülni fog egy új körforgalmi csomópont is. A szakemberek feladata a földmű, a hidraulikus és a bitumenes kötőanyagú pályaszerkezet építése is.

Az épülő BMW gyárhoz kapcsolódóan számos közlekedési fejlesztés valósul meg a városban, melyek azon túl, hogy a gyárnak és beszállítóinak is helyet adó Észak-nyugati Gazdasági Övezet megközelítését javítják, a városok és városrészek közötti közlekedési lehetőségeket is segítik. 

Tamás Ádám projektvezető

A cikkben Tamás Ádám, a „Ke-Víz 21” zRt. projektvezetője elmondta, hogy a kivitelezési munkálatok a január 25-ei munkaterület átadást, valamint a tervfelülvizsgálatok és lejárt engedélyek meghosszabbítását követően idén márciusban kezdődtek meg a szükséges előkészítő feladatok (favágás, lőszermentesítés, környezetvédelmi monitoring, felvonulási létesítmények) elvégzésével, majd áprilisban már kezdetét vette a tényleges földmunkavégzés is.

A következő lépésként kiépítették az előzetesen jóváhagyott ideiglenes forgalomtechnikai tervek szerinti forgalomterelést, jelenleg pedig folyamatban vannak a humuszolási és az alkalmatlan fedőréteg letermelés munkái, illetve április közepén már az útépítésre és a csapadékvíz építésre vonatkozó végleges kiviteli tervek is jóváhagyásra kerültek. Hozzátette, ezen túl jelenleg a Tiszamenti Regionális Vízművek kezelésében lévő DN600 ivóvíz távvezeték kiváltása is zajlik.
Ezt követően az ütemezés szerint 2023. június végéig kiépítik a körforgalmi csomópont direkt ágát, valamint a főpálya bal oldali szélesítését a 99+500 – 100+800 km közötti szakaszon.

 

Aktuális híreink