Helyükön a vasbeton gerendák

Több mint egy esztendje, tavaly március 2-án helyezték a nyíregyházi Nagykörút délnyugati szakaszát négysávosító projekt alapkövét. A Nemzeti Infrastruktúra Beruházó Zrt. beruházásának kivitelezői a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. és a Zemplénkő Kft. A fejlesztésben a Nagykörút évtizedek óta hiányzó 1,2 kilométeres négysávos szakasza épül ki az Érkert városrészben, emellett kétsávos kerékpárút és járda is szolgálja majd a közlekedők biztonságát.

Raska István projektvezető

Raska István projektvezető tájékoztatás alapján a közelmúltban újabb mérföldkőhöz érkezett az Ér-patak hídépítése, hiszen 2023. március 16-17-én megtörtént 93 db előregyártott feszített vasbeton gerenda beemelése a megépített hídfőkre. A pályalemez vasalása a napokban történik, melyet majd annak betonozása követ. Az új híd várhatóan 2023. második félévében elkészül és a forgalom átterelését követően a jelenlegi híd elbontásra kerül.

                                                                                                     Lakossági tájékoztatás!

Tájékoztatjuk a projekt környezetében lakókat és az arra közlekedőket, hogy tárgyi projekt kivitelezése kapcsán az alábbi forgalomkorlátozások várhatóak a közeljövőben:

– A hírközlő vezeték kiváltási munkái a Simai úti útkereszteződés és a Móricz Zsigmond út. 22. házszám közötti szakaszon folytatódnak, ám ez főképp a gyalogosforgalmat korlátozza
– a téli időszak végével folytatódnak az Ér-patak híd kivitelezési munkálatai, mely során szállítási forgalom, valamint munkagépek közlekedés várható a Huszár sor – Simai út – Móricz Zsigmond utca kereszteződésében.
– április hónapban szintén tovább folytatódnak a Szarvas utca útépítési munkálatai a szelvényezés szerinti jobb oldalon. A kivitelezése során a Szarvas utca Aldi áruházzal szemközti oldalán a forgalmi sáv lezárásra kerül és a forgalmi rendet jelzőlámpa irányítja majd.
– A kivitelezési munkák miatt a Virág utca a Móricz Zsigmond irányából továbbra is lezárás alatt ál, a lakóingatlanok a Kígyó utca felől közelíthetőek meg.
– Április első hetében megindul a 4. számú főút – Debreceni úti csomópont átépítése, mely során jelentős forgalmi rend változás várható az alábbiak szerint:
o a Gólya utca és a Debreceni úti csomópont között sávszűkület és sávlezárás várható a városközpont felől érkezőket érintve. A Móricz Zsigmond utcára történő ráhajtás nem a megszokott módon történik majd, mivel a kanyarodó sáv elzárásra kerül.
o A Debreceni útról nem lehet majd lekanyarodni az Akácfa utcára, illetve az Akácfa utcáról szintén nem lesz lehetséges majd felhajtani a Debreceni útra
o a város felől érkezők csak egy sávon tudnak közlekedni a 4. számú főút, Váci Mihály út és Móricz Zsigmond út irányába
o a Váci Mihály út felől érkezők a Móricz Zsigmond útra sáveltolással tudnak tovább hajtani
o a Móricz Zsigmond út felől érkezők a csomópontban csak egy sávot tudnak használni a Szarvas utca és a Váci Mihály út felé
o a csomópont teljes átépítése várhatóan 2023. év második felében fejeződik be, így itt folyamatos és újabb forgalomkorlátozás várható, melyről további tájékoztatást adunk. Az ideiglenes forgalmi rendet jelzőtáblák és felfestések fogják segíteni, a közlekedési jelzőlámpák egy részén a jelőzlámpamaszk cserélve lesz.
– megkezdődnek a Huszár sor meglévő pályaszerkezet jobb oldalának szélesítési munkái, így ott útszűkületre és forgalomirányításra kell számítani.
– A Deák Ferenc – Móricz Zsigmond utca kereszteződés közmű és útépítési munkák miatt lezárásra került. A forgalomterelés várhatóan 2023.május-ig tart.
– Az Almatároló meglévő bejáratában hírközlési kábelek építése miatt a következő 2 hétben útszűkületre és forgalomterelésre kell számítani.

Tekintettel arra, hogy a projekt szinte teljes területén folyik a kivitelezési munka, kérjük az arra közlekedőket, hogy az ideiglenesen bevezetett forgalomkorlátozás jelzéseit szíveskedjenek betartani!

Aktuális híreink