Elrajtolt a 471-es újabb fejlesztése

Hétfőn délelőtt Debrecen külterületén megtartották a 471-es újabb fejlesztésének projektindító eseményét. A nettó 7,449 milliárdos beruházásban a Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszát négysávosítják a Mátészalkáig nyúló főútnak. A kivitelezést a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. végzi.

Bicikli- és szervízút is épül

A projektben mintegy 4,6 kilométeren bővül a jelenleg kétsávos 471-es főút a 2+850-es és a 7+405-es kilométerszelvények között. A napi 11 ezer járművet átengedő út kapacitásbővítésében

három jelzőlámpás csomópont (Kelence, Szikigyakor, illetve Sámsonkert utcáknál) gyalogátkelővel,
a csomópontoknál három buszmegállópár,
valamint egy buszforduló is létrejön.
A szeptemberben induló munkák során mindezek mellett építenek 5,9 kilométernyi szerviz- és 830 méter kerékpárutat is.

Ez valósul meg ebben az évben

Az eseményen Pántya József, a beruházó NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta, a kivitelezés várhatóan a főút északi oldalában tervezett szervízút megvalósításával kezdődik szeptemberben. Év végéig lezajlanak a nyomvonalon az előkészítési munkák. „A kivitelező elvégzi a cserje és bozótírtást, illetve a lőszermentesítést, valamint megkezdődik a közműkiváltások előkészítése” – ismertette az igazgató.

A szóban forgó munka része annak az átfogó fejlesztésnek, ami által a korábban halálútként elhíresült 471-es a hajdú-bihari megyehatártól a 4-es főút debreceni csatlakozásáig összesen 31,8 kilométeren újul meg. A megerősített és kibővített Hajdúsámson-Nyíradony szakaszt 2017 augusztusa óta használhatják a közlekedők; míg a Hajdúsámsont elkerülő út 2018 végére készül el.

Aktuális híreink