Debrecenben a megújult Kishegyesi út nagyban növeli a gyalogosok és kerékpárosok biztonságát

Megújult és kerékpárúttal bővült Debrecen egyik fontos útszakasza- számolt be a magyarepitok.hu. A cikk szerint a beruházással javult az ipari parkok elérhetősége, valamint a nyugati városrész közlekedési infrastruktúrája. A kivitelezést a Debreceni Mélyépítő Holding Kft., a KE-VÍZ 21 zRt. és a ZEMPLÉNKŐ Kft. konzorciuma végezte.

A cikkben Karácsony János projektvezető a KE-VÍZ 21. zRt. által elvégzett munkákról elmondta, hogy a Kishegyesi út M35-ös autópálya felhajtóága és a Vasútoldal utca közötti szakaszán felújították és kiszélesítették a burkolatot. Továbbá jelzőlámpás csomópontot építettek ki a Kishegyesi út és a Pósa utca, valamint a Kishegyesi út és a Határ út kereszteződésében. Emellett a csatlakozó utakat is korszerűsítették 100 méteres hosszban. az érintett szakaszon közműfejlesztési munkákat is végeztek: zárt csapadékvíz elvezető rendszert építettek ki. A meglévő ivóvíz hálózat rekonstrukció keretében a gerinc- és bekötővezetéket polietilén csövekre cserélték a Harsona utca és a Tegez utca közötti szakaszon. A Cimbalom utcától nyugatra eső szennyvíz csatornaszakaszt a kedvezőtlen esésviszonyai miatt építették át HOBAS DN500 típusú vezetékre, nyíltárkos eljárással. A közvilágítási hálózat szintén fejlesztésre került, valamint szükséges volt az erősáramú elektromos hálózat és a hírközlési hálózat kiváltása is. Több mint egy kilométernyi kerékpárúttal bővült a hálózat
A nem autóval közlekedők biztonságát nagyban növeli, hogy egységesített gyalog-és kerékpárút létesült a Kishegyesi út menti meglévő kerékpárút folytatásaként mintegy 770 méter hosszon, illetve a Határ út mentén 270 méteres szakaszon. 

Aktuális híreink