A technikusi képzés fontossága

A „KE-VÍZ 21” zRt. példás kapcsolatot ápol a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum vezetésével, az intézménnyel. Az évek óta tartó együttműködés keretében cégünk lehetőséget biztosít a tanulók  gyakorlati képzésre. A sokak által csak Éviszként ismert oktatási intézmény a szakma egyik utánpótlásképzését jelenti régiónkban.

A iskola hagyományos nyílt napját októbere elején tartotta. Erre nyolcadikosokat, szüleiket és tanárokat hívtak meg. A tornaterem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, akiket Barna Zoltán Gábor igazgató köszöntött. Ezt követően Bodócsné Vinnai Klára oktatási igazgatóhelyettes adott részletes tájékoztatást az oktatásról és az iskolába történő bejelentkezésről.

A folytatásban a meghívottak cégük bemutatása után az építőipari, a környezetvédelmi és a vízügyi ágazatban a technikusi szakma fontosságáról szóltak.

A ”KE-VÍZ 21 „  zRt. nevében elsőként Raska Andrea, a vállalkozási iroda munkatársa adott tájékoztatót cégünk felépítéséről, helyéről az ágazatban és a legfontosabb munkálatokról.

Ezután a meghívott előadók legfiatalabbja Bencze Béni, az út és hídépítési irodánk munkatársa adott tájékoztatást az elsősorban mélyépítési technikusi képzés gyakorlati oldaláról, a szakmai kihívásokról és az előrelépés lehetőségeiről.


Aktuális híreink