Ünnepélyes projektátadó a Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjánál

Miként arról már beszámoltunk, határidőre elkészültünk Nyíregyháza kiemelkedő jelentőségű közlekedési csomópontjának megújításával. A Tiszavasvári út – Derkovits utca kereszteződésének fejlesztése TOP-pályázat keretében valósul meg, a vármegyei jogú város önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

 

A Tiszavasvári út a Derkovits és a Csalitos utcai kereszteződéseit alakították át, mindkét helyen 2×2 forgalmi sávot és jelzőlámpás kereszteződést hoztak létre. A Tiszavasvári út északi oldalán elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, déli oldalán pedig ezen túl járda is épült. Ezen túl kiépült a csapadékvíz elvezető rendszer, ivóvízvezeték kiváltás, hírközlő vezetékek kiváltása, közvilágítási oszlopok cseréje is.

A sajtónyilvános ünnepélyes projektátadó ünnepség szeptember 11-én, hétfőn délelőtt volt. Ezen dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő méltatta a beruházás jelentőségét. A „Ke-Víz 21” zRt.-t ifjabb Bencze Antal vezérigazgató-helyettes, Győri Zsolt, az út és hídépítés iroda vezetője, valamint Molnárné Varga Viktória projektvezető képviselte az ünnepségen és a bejáráson.

Aktuális híreink