Kerékpárút Tarcal és Tokaj között

Átadták a Tokaj kör kerékpáros útvonal Tarcal és Tokaj közötti szakaszát 2023. június 28-án – adta hírül a magyarepitok.hu.

A teljes beruházás mintegy 19 kilométeren, több mint 2,5 milliárd forint uniós és hazai forrásból valósul meg, tovább növelve a térség turisztikai vonzerejét és látogatottságát − mondta Nagy Bálint az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára Tarcalon, az első ütem átadásán.
Ahogy korábban már beszámoltunk róla a fejlesztésben 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki a város belterületén. Emellett 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le. Járda épült 150 méteren, valamint 250 méter hosszan a meglévő gyalog-bicikliút helyreállítása is megtörtént. A beruházás során emellett kerékpáros pihenőhelyeket alakítottak ki, és táblákat helyeztek el a már meglévő közúton. A kivitelezést a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el.

Aktuális híreink

Jegesmedvék, pingvinek és kaland folyó

Köszönet a Nyíregyházi Állatparknak a fantasztikus élményért. Nagy élményben volt részünk Gajdos László jóvoltából. A Nyíregyháza Állatpark igazgatója csütörtökön lehetőséget biztosított dolgozóinknak, hogy a hivatalos

Tovább olvasok »