Ezek a cégek négysávosítják Debrecen és Hajdúsámson között a 471-est

Ezek a cégek négysávosítják Debrecen és Hajdúsámson között a 471-estA Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. építheti ki a Debrecen és Hajdúsámson közötti négysávos közúti kapcsolatot az uniós közbeszerzések értesítője szerint. A nettó 7,449 millárd forintos szerződéses értéken megvalósuló beruházásban mintegy 4,6 kilométeren bővül a jelenleg kétsávos 471-es főút (a 2+850-es és a 7+405-es kilométerszelvények között).

A kapacitásbővítés során a kivitelezőknek három jelzőlámpás csomópontot és mintegy 5,6 kilométernyi szervizutat is építeniük kell.

Mi minden épül a 471-esen?

A projekt része annak az átfogó fejlesztésnek, ami által a korábban halálútként elhíresült 471-es a hajdú-bihari megyehatártól a 4-es főút debreceni csatlakozásáig összesen 31,8 kilométeren újul meg 44,3 milliárd forint hazai forrásból.

A 471-es főút fejlesztésének hajdú-bihari elemei a következők:

  • a Hajdúsámson és a Nyíradony térségében fekvő megyehatár (Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) közötti szakaszának burkolaterősítését a Hódút Kft., a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma tavaly augusztusban adta át;
  • a Hajdúsámson elkerülését biztosító 8,6 kilométer kiépítése a Ke-Víz és a Zemplénkő kivitelezésében zajlik;
  • ahogy a mostani hírből kiderült, ugyanezen két cég négysávosítja a főutat Debrecen és Hajdúsámson között;
  • mindezek mellett a 471-esnek a Debrecen belterületén történő fejlesztését is tervezik 2,8 kilométeren.

Forrás: magyarepitok.hu

Aktuális híreink