A mai kor igényeit kielégítő busztelephelyet adtak át Nyíregyházán

A területen javítóműhely, vizsgáztató állomás, üzemanyagtöltő állomás és többszintes irodaépület létesült.

Átadták a Nyíregyházai közlekedését kiszolgáló autóbusz-flottájának új telephelyét, mellyel befejeződött a Nyíregyháza közösségi közlekedésének fejlesztését célzó program – számol be az eseményről a maygarepitok.hu. Az új létesítményt az ünnepélyes projektzáró eseményen be is mutatták a meghívottaknak és a sajtó képviselőinek. A Nyíregyháza tömegközlekedését biztosító buszok számára egy olyan komplexum épült a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. generálkivitelezésében, amely maradéktalanul kielégíti a mai kor igényeit és a távlati fejlesztéseket is ütemezetten képes kiszolgálni.

 

A projekt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából valósult meg, az épület tervezését az ’A’ Stúdió ’90 Kft. végezte. A létesítményt a Tiszavasvári úton alakították ki, a projekt keretében már megvalósult CNG-töltőállomás közvetlen közelében. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere az egész megye számára fontos beruházásnak nevezte a fejlesztést, amelynek első üteme készült most el, és amelyet a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel együtt valósítottak meg. a városvezető kiemelte, hogy a töltőállomáson dízel üzemanyag vételezése is lehetséges. Reményét fejezte ki, hogy idővel az elektromos buszok is megérkeznek és az új telephelyen biztosítottak lesznek mind a töltő, mind a szerviz feltételek.

 

Fejes Miklós a VOLÁNBUSZ Zrt. Kelet-magyarországi régiójának forgalmi igazgatója azt mondta: a fejlesztéssel a társaság legmodernebb műhelycsarnokát hozták létre Nyíregyházán. Emlékeztetett: 2018-ban 41 db CNG gázüzemű autóbusz üzemeltetését vette át a ZRT. Nyíregyházán, ezzel a helyi flotta 50 százalékát tudták megújítani. A fejlesztéssel nagyban hozzájárultak a zajkibocsátás és a környezetszennyezés csökkentéséhez.

Az ünnepélyes eseményen részt vett dr. Vinnai Győrző országgyűlési képviselő, a generálkivitelező „Ke-Víz 21” zRt. képviseletében pedig Bencze Antal vezérigazgató-helyettes, Buti Gergely, a magasépítési iroda vezetője, Héver Gábor projektvezető és Kazuska Sándor építésvezető.

Az ünnepélyes szalagátvágás főszereplői (balról): de. Vinnai György, dr. Kovcs Ferenc és Fejes Miklós Fotó:magyarepitok.hu
Héver Gábor

A projekt záró szakaszában történt jelentősebb munkálatok kapcsán Héver Gábor projektvezetője tájékoztatta lapunkat. Az utolsó időszakban elkészültek az épületek belső szakipari munkái, homlokzatburkolatok. Megtörtént az erős és gyengeáramú rendszerek beüzemelése, éles üzemben tesztelése.

Beüzemelték a leszállított műhelyeszközöket, üzembe helyezték az autóbuszmosót, a buszok emelésére alkalmas emelőberendezéseket, és a kipufogógáz elszívót. A javítóműhelyben a tehergépjárművek műszaki vizsgáztatására is alkalmas vizsgasorral is megfelelt a próbán. A külső területeken elkészültek a bazaltbeton és egyéb burkolatok, valamint a növény- és öntözőtelepítés is.

 

A beruházás több részprojektből állt. A 2022 tavaszán indult beruházás során több projektelem is megvalósult. Ezek:

  • iroda-, és portaépület,
  • javítócsarnok,
  • manipulációs térburkolatok és autóbusz parkoló terület,
  • hulladék tároló és hidegraktár,
  • személygépkocsi parkoló és kerékpár tároló,
  • üzemanyag töltőállomás,
  • valamint kapcsolódó kiszolgáló műtárgyak és eszközök.

Aktuális híreink

Jegesmedvék, pingvinek és kaland folyó

Köszönet a Nyíregyházi Állatparknak a fantasztikus élményért. Nagy élményben volt részünk Gajdos László jóvoltából. A Nyíregyháza Állatpark igazgatója csütörtökön lehetőséget biztosított dolgozóinknak, hogy a hivatalos

Tovább olvasok »